Probleemoplossing
Een oproep start niet, valt weg of deelt het scherm niet
Controleer uitnodiging, andere actieve communicatie en verbinding voordat je opnieuw belt.
Webcam- of oproepknoppen zijn uitgeschakeld
Webcam uitzenden en bekijken en privéoproepen met audio of video zijn voor 18 jaar en ouder. De geboortedatum bepaalt toegang, ook bij verborgen leeftijd. Voor een oproep moeten beide deelnemers volwassen zijn.
De uitnodiging wordt geen oproep
Privéoproepen vereisen een ontvanger die beschikbaar is en accepteert. Een open privégesprek of ontvangen bericht garandeert dat niet. Een geweigerde, geannuleerde of verlopen uitnodiging is geen lopende oproep.
Controleer of je vanuit het juiste privégesprek belt en wacht op toestemming. Een blokkering of beperking kan bellen verhinderen zonder de privéreden te tonen. Bel niet steeds opnieuw.
De openbare webcam moet eerst uit
Een openbare uitzending en privéoproep mogen niet overlappen. Vraagt de interface bevestiging van stoppen, gebruik dan de bedoelde knoppen en wacht op bevestiging. Iemand die al belt of nog uitzendt kan niet beschikbaar zijn.
Wordt afsluiten nog gecontroleerd, stuur dan niet meerdere aanvragen om door te drukken. Controleer de status. Een venster visueel sluiten vervangt geen bevestigde stop.
De oproep start en valt daarna weg
Een verbinding die tekst aankan, kan voor video onstabiel zijn. Houd browser of app op de voorgrond, beperk gelijktijdige downloads en vergelijk zo mogelijk een ander vertrouwd netwerk.
Dialova staat VPN's toe. Een andere verbinding vergelijken helpt de netwerkroute onderzoeken. Een VPN uitschakelen is geen algemene gebruiksvoorwaarde. Sommige bedrijfs- of gefilterde netwerken blokkeren livecommunicatie terwijl de site wel laadt.
Scherm delen start niet
Je start het vanuit een oproep en kiest of geeft toestemming in de browser. Ondersteunt de browser dit niet, dan kan de site het niet toevoegen. Het ontbreekt bijvoorbeeld soms op telefoons. Zoek geen schermdeelmenu in je profielinstellingen.
Heb je de selectie geannuleerd, dan is niet delen normaal. Vereist je systeem schermopnametoestemming voor de browser, geef die dan als je de functie wilt gebruiken en volg de systeeminstructies. Deel alleen het nodige venster en sluit persoonlijke informatie vooraf.